Snekkerverksted

Snekkerverksted

Snekkerverkstedet åpnet i august 2019.


I verkstedet produserer vi egne møbler og produkter for salg, vi tegner møbler og interiør, snekrer på oppdrag og reparerer møbler og andre produkter i tre. I vår egen produksjon vil vi i hovedsak fokusere på å lage bord, benker og hagemøbler. Ved siden av møbler, lager vi også midre produkter for salg, som store og små fjøler, dreide gjenstander og smykker i tre. Det blir utsalg og åpent verksted på markedsdager som annonseres på nettsidene våre. Ut over det kan du komme innom etter avtale. 


Nedenfor vil vi presentere møbler vi har for salg eller kan produsere på bestilling. 


For å se eksempler på mindre produkter og priseksempler på det vi har til salgs, kan du følge denne linken.


Du finner også en link videre til hagesnekkeren nedenfor. Der kan du lese mer om hagesnekring i Keiserdalen.

Dette er en unik og stødig benk på så mange måter. Benkeplatene på disse hagebenkene er skåret av store grener fra alm og ask og er hentet fra nærmiljøet. Form og tegninger har bestemt utformingen av benkeplatene - og ikke én benk er lik den andre. Den enkle konstruksjonen og understellet er inspirert av en gammel fjøskrakk med ben som går gjennom benkeplata. Som ben har vi brukt gamle hersjestaur og tverssnittet på disse er synlig overflaten på benkeplata. For å kunne stå ute er disse bena brent i overflaten. Dette er en gammel teknikk for å unngå råte. Slik bæres de enkle benkeplatene med en stødig og gammel estetikk og konstuksjon. Benkene har derfor fått navnet Stødig. På disse benkene vil du ikke sitte og være usikker på om benken bærer. Samtidig er benkene stødige fordi de er bærekraftige i produksjon og materialer.


Et emne er noe som kan bli til noe, men det er ikke sjelden at vi som snekkere står med et emne i hendene og tenker at dette emnet egentlig er mest vakkert slik det er. Med disse benkene har vi lyst til at vakre emner skal få oppmerksomheten. 


Vi har lagd disse benkene i ulike høyder og lengder. Det er mulig å bestille disse ut fra mål, men vi vil være avhengig av å finne gode emner som kan passe til de ønskede målene - for de enkelte emnene vil være avgjørende for form og størrelse. 

Benken Stødig

Byggeoppskrift for juletre

I forbindelse med juleutsalget vårt i november og desember, har vi delt en oppskrift på hvordan du kan bygge ditt eget juletre. Denne oppskriften er kanskje mest rettet mot barn med hjelp fra voksne. Følger du denne linken finner du oppskrift for nedlastning og bilder.